sobota 11. února 2012

Valentine's Day Cupcakes pro iDnes


Omlouvám se za menší odmlku v příspěvcích na mém blogu. Tuhé mrazy udělaly své. Horečka je ale konečně zažehnána, a tak se s Vámi mohu opět podělit o pár obrázků ze své letošní tvorby.

Venku je chladněji a chladněji, a tak nabídka navrhnout čokoládové cupcakes pro iDnes do jejich čokoládově-valentinovského článku nešla odmítnout. Kuchyně provoněná čokoládou a vyhřátá pečeněním je zaručený recept na to, jak zapomenout, že za okny příroda láme jeden rekord za druhým. Zadání bylo jasné - čokoláda a valentinovský "kýč", hned jsem se do toho pustila a tohle je výsledek v mém podání. Článek spolu s receptem a tipy najdete tady.

When I was asked to create a collection of Valentine's chocolate cupcakes for iDNES, I was very excited. There is no better way to escape the cold weather then staying in a warm kitchen, surrounded by kilos of dark chocolate, a hot cup of coffee in your hand and lots of love in the air. My cupcakes on iDNES.


Papírová ozdoba spolu s manžetou je ideální variantou pokud nemáte čas tvořit jedlé ozdoby. Stačí vybrat pěkné papíry a barevné ladění podle vlastního vkusu a dané slavnostní příležitosti, sladit se stužkou, vystřihat, nalepit a máte hotovo.


Na nazdobení krémové růže jsem použila trezírovací špičku na okvětní lístky. Začněte od prostředka a nezapomenňte mít silnější konec špišky směrem dolů. Růže Vám tak vyroste před očima za pár vteřin.


Tyčinky na lízátka koupíte poměrně běžně v potřebách pro cukráře.


Úžasně inspirativní paleta Honey Cake, kterou jsem si zamilovala na první pohled.


Ke cupcakes jsem vyrobila také přáníčko, aby celá kolekce pěkně ladila.
No a pokud nejste úplně na Valentýna, tak se Vám třeba tento nápad s papírovými ozdobami bude hodit k jiné slavnostní příležitosti.

12 komentářů:

  1. Děkuju moc :)) práci na nich jsem si moc užila

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné! Zrovna minulý týden jsem si koupila "kapičkovou" špičku, původně zamýšlenou na ruffle cake, ale když to tak vidím, tak se asi pustím i do růžiček na cupcakes! Gratuluji k dalšímu úspěchu :-). Doufám, že se časem dočkáme knihy (a hlavně, že spolu s jarem přijdou další workshopy :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju moc, Hanko :) I letos se na workshopy můžete těšit. Růžičky jsou také například super i z bílkové polevy a jsou překrásné, pokud je uděláte drobounké malou tenoučkou kapičkovou špičkou. Na tyto cupcakes jsem použila špičku větší, kvůli objemu. Ať se Vám povedou, budu ráda, když mi pošlete fotku.
    Nápadů na knížku mám tolik, že by to bylo na několik svazků a vzhledem k tomu, že jsem perfekcionistka posedlá detailem, tak to bude mravenčí práce... ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Našla jsem Vás přes Pretty papers a jsem opravdu v němém úžasu, nádhera.

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny vypadají úžasně :) Chtěla jsem se zeptat jak velké košíčky používáte? a pokud nemám formu můžu péct např. ve 2 papírových košíčcích aby se cupcaky nezbortily?
    Moc děkuju Markéta

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji Markéto. Používám menší košíčky na cupcakes než jsou na muffiny, protože jsou dortíčky pak navrh zdobené, tak aby se dalo sníst jako jedna porce. Pro názornost doporučiji navštívit Marcs a Spencer, mají košíčky na cupcakes i muffiny. Uvidíte rozdíl ve velikosti. Ty menší na cupcakes jsou lepší. S krémem, polevou či ganache a pak zdobením je to až až. Jinak bez formy se vám cupcakes upečou našišato, rozteklo by se to. I v silikonových košíčkách může být výsledek pouze na plechu trochu šišatý.
    Dají se už sehnat tuhé papírové košíčky, které jdou použít přímo na plech, ale zatím jsem je viděla pouze v zahraničí nebo na internetu. Tři papírové košíčky vám to bohužel neudrží. Ale prodávají se košíčky pokryté vrstvou hliníkové fólie ve zlaté a stříbrné barvě a ty by to mohly udržet. Já je vždy použila ve formě, takže je to bohužel jen odhad. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  7. Na kolko kusov cupcakes je ten recept?? Dakujem za odpoved.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Delam jich 24-30 stredni velikosti; zalezi, kolik naplnite kalisky a jak velke pouzijtete. At se povedou a chutnaji a je to take moc dobry recept, ktery muzete pouzit na dort :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...