neděle 20. února 2011

Velké vyznamenání pro můj dort / Sunday Sweets: Wedding Wonders



Věhlasný a mnohými cenami ověnčený blog o dortech Cake Wrecks jistě nemusím představovat. Tento blog baví své čtenáře fotografiemi nepovedených dortů po celém světě již nějaký pátek.

Možná ale nevíte, že tento blog má každou neděli speciální vydání nazvané Sunday Sweets, ve kterém prezentuje výber těch nejkrásnějších dortů, které kdy byly vytvořené. Každou neděli se mi nad tou krásou tají dech a ani se nechce věřit, že by tyto dorty mohly být pravé a už vůbec si neumím představit do nich zakrojit.

Na dnešní vydání Sunday Sweets jsem se těšila, neboť se věnuje svatebním dortům. Asi si umíte představit mé překvapení, když jsem ve výběru těch nejlepších deseti svatebních dortů objevila ten svůj. Ještě teď tomu nemohu uvěřit... Je to pro mě velká pocta. Tady je link, pokud byste se chtěli podívat.


Wow, who would have ever thought that my very own cake would be chosen for Sunday Sweets. What an honour!

Thank you.

12 komentářů:

  1. Hana
    Congratulations! Well deserved after all the work you put into it. And the fishing cake is terrific - obviously your new kitchen is inspiring you.
    Love
    Margaret & Steve

    OdpovědětVymazat
  2. Hi Margaret and Steve,

    Thank you so much for your lovely comments.
    More coming soon :)))

    Love
    Hana

    OdpovědětVymazat
  3. Your cake is stunning! You totally deserve the honor.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den Hanko, Vase prace je neuveritelna, takova preciznost a dokonalost, ciste a vkusne provedeni, krasne nafocene...smekam virtualni kloboucek! Zhltla jsem Vasi produkci jednim dechem, takova inspirace! Vyroba dortu je moje velka vasen, v CR vsak nenachazim uspokojujici suroviny a dostatek cukrarskych potreb - nemela byste proto prosim radu, ci neprozradila, napr. jaky fondan je na potazeni dortu skutecne chutny a tvarny a kde jej poridit? Ci doporuceni pro vhodny sortiment v CR, mate-li tuto zkusenost? Nejsem priznivcem domacich falesnych potahovacich hmot a jakychkoliv nahrazek v cukrarine, bohuzel v teto oblasti je zde trh jeste stale v plenkach...Dekuji a gratuluji k vyse popsanemu uspechu. Hodne zdaru i nadale, zdravi Vas Lenka z Prahy

    OdpovědětVymazat
  5. Have just looked at "Sunday Sweets". Never doubt your abilities Hana and always believe in the power of Karma! It's now time to turn professional. You have such amazing talent.

    Suz

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Lenko,

    děkuji Vám za tak krásný komentář, moc to pro mě znamená.

    Kvalitní ingredience jsou pro mě také velice důležité. Zakládám si na tom, aby dort nejen dobře vypadal, ale aby také dobře chutnal. Najít na českém trhu širší výběr fondánu a vůbec pomůcek je zatím složitější, protože mnoho lidí zatím o nich neví, a tak je nekupují a tím pádem je v obchodech nenabízejí v tak velké škále, jako je tomu v zahraničí. Nezoufejte, protože to se rychle mění.

    V Sydney jsem měla dobrou zkušenost s britským fondánem, ale ten britský nabízený tady u nás rychle přesychá a na krajích praská a výsledek není dokonalý.
    Fondán, se kterým se mi momentálně nejlépe pracuje a který nepraská je americký fondán od firmy Wilton, který je běžně už v Praze k dostání např. u Fiala Praha. Dbejte na důkladné propracování před rozvalováním, bude pak tvárnější. Rozhodně bych nikdy nedoporučovala dělat fondán po domácku, i když receptů mám nezpočet. Výsledek není nikdy natolik perfektní, aby dal dortu profesionální vzhled. Navíc je to časově i finančně náročné.
    Netroufám si doporučit fondán, který by byl nejchutnější, neboť záleží na tom, co máte ráda. Na fondánu je důležité, aby byl jemný a netloukl se chuťově s druhem korpusu a s typem krému. Proto také nepoužívám marzipán nebo mandlově ochucený fondán, který se k mnoha dortům nehodí. Marzipán používám tak, jak je tomu zvykem v profesionálních cukrárnách ve světě, pouze jako spodní vrstvu pod fondán na některé typy svatebních a vánočních dortů tzv. fruit cakes, ke kterým se chuť marzipánu krásně hodí. Na potahování a modelování marzipán nemám dále ráda, protože má mastnou strukturu a při obarvování nedocílíte realistických barev.
    Jinak co se týká speciálních pomůcek, podložek a vůbec všeho potřebného na zdobení dortů, tak je již v Čechách pár obchodů, které mnoho věcí prodávají a mají také internetové obchody (např. Fiala Praha, Kovandovi, ale také Marcs & Spencer, atd.). Pro větší výběr či speciální pomůcky se však stále obracím na internetové obchody v Anglii, Americe či Austrálii. Zkuste pro inspiraci např. Squires Kitchen v Británii na http://www.squires-shop.com , mám s nimi dobrou zkušenost.
    Věřím, že jakmile se v Čechách lidé dovědí více o možnostech, postupech a technikách zdobení, začnou se po pomůckách v místních obchůdckách ptát, a tím se nám nabídka sortimentu rozšíří. Není zatím dostatečná poptávka, tak je v jistém směru omezená nabídka.
    Přeji mnoho zdaru s fondánem a veselé zdobení.
    S pozdravem,
    Hana :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobry den, Hanko,

    moc Vam gratuluji k oceneni Vasi prace!!

    Musim se priznat, ze kdyz jsem brouzdala po Vasem blogu, neverila jsem svym ocim, takova nadhera. A pri tomto skvostu mi zvlhly oci a ja jsem se rozhodla Vam to napsat. Prosim, neprestavejte s Vasi praci, myslim, ze to je presne to, co dokaze lidi ucinit stastnym (i kdyz je dort za chvili pryc....;-)).

    Pokud jsem to spravne pochopila, jste zpet v Cechach. Bylo by mozne na Vas nejakym zpusobem najit kontakt? Moc bych si prala mit od VAS svatebni dort, kdyz uz jsem Vas konecne nasla!!!

    Srdecne zdravi

    Jana xxx

    OdpovědětVymazat
  8. Dobry den, Jano,

    Moc Vam dekuji za Vas krasny komentar. Velice si toho vazim. Jsem moc rada, ze se Vam moje sladke kreace libi.

    Staci, kdyz mi pres komentar na blogu date Vas email a ja Vam napisu. Uvidim ho pouze ja, na blogu videt nebude.

    Hezky den,

    Hana :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...