pondělí 5. srpna 2013

Jedlé stříbro / Edible silver leaf cake


Nemůžu si prostě pomoct. Jsem na dovolené a stejně mi dorty nedají spát. Tuhle křehkou rustikální krásku jsem pro známé nachystala včera.
Jedlé stříbro v plátcích jsem chtěla už hodně dlouho vyzkoušet. Ne nadarmo dobývá svět pro svou křehkou eleganci, jež oslní nejen na svatbách.

Jsem nadšená a určitě se k němu budu vracet. Pokud se na stříbro či zlato v plátcích také chystáte, mějte pár věcí na paměti. Přejete-li si dokonalý vzhled, nepoužívejte stříbro v plátcích, ale stříbrný pudr. Plátky jsou jemné a i přes sebe opatrnější zacházení budou mít na sobě malé prasklinky. To mě ale právě na tomto stylu zdobení baví. Je to krásné právě k docílení výše zmíněného rustikálního vzhledu.

Nezapomeňte koupit stříbro jedlé z obchodu pro cukráře a ujistěte se, že je na transferových papírech. Bez nich stříbro na dort nenanesete, nebo jen velmi složitě. Pravé úhly na dortu a ostré hrany dají vašemu stříbrnému zdobení lépe vyniknout. Stojí za to, si s plněním dortu dát práci.

Přeji krásný zbytek léta.

Hana Rawlings :)


2 komentáře:

  1. Nádhera, doma by mi určitě ani nechtěli věřit, že je to jedlé.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji C_c :-)
      Stříbro je tak jemňoučké, že ani v prstech není cítit, když s ním pracujete. Je třeba koupit jedlé!
      H.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...