středa 1. května 2013

Mátově zelená svatební kapitola / Mint Green Wedding Chapter


Poslední den focení lahodných dezertů do mé chystané knihy byl tady a já s nostalgií zjistila, že krásný proces vymýšlení, chystání, zdobení, malování, pečení, nakupovaání, ochutnávání, ladění a vymazlování detailů je pomalu u konce. Na druhou stranu jsem si uvědomila, že se zase rychle blíží den, kdy vám budu moci moji knížku představit a z toho mě moc příjemně zašimralo v žaludku. Něco krásné končí, ale jiné začíná.
Na poslední den focení jsem si nechala svatební den, to abychom zkončili v hodně slavnostním stylu. A že jsem se cítila jako bych se opravdu sama vdávala... Přípravy jsem jak je mým dobrým zvykem nepodcenila a tak jsem se 14 dní předem vydala objednat svatební kytici. To co následovalo si zaslouží samostatný článek na mém blogu a rozhodně to nepřeji zažít žádné nevěstě.
Já to jen ale v rychlosti shrnu, protože jsem jim nakonec moc vděčná, že mi kytku nejen nenachystali, oni o ní po změně směn ani nevěděli, prý jsem byla v jiném květinářstvé (a to jsem tam byla osobně 2x a 2x jim volala). Objednané květiny, dokonce vyprodali, a tak mi kytici ani na počkání nemohli navázat. Zaplacenou zálohu mi prý vrátit nemohou, protože jsem ji platila jiné směně a jim by nehrála pokladna. Prý mám jít jinam. No zálohu mi nakonec vrátili. Bylo šest večer a mi ráno začínali svatbu fotit... (hlavou mi jen prolítlo, že jsem ráda, že to není na moji svatbu, i když focení knihy jsem celou dobu prožívala podobně jako přípravy svojí svatby). Takovou věc, jako fotit sboji první knihu si člověk musí užít.
Z květinářství nás poslali do jejich druhého obchodu, že tam prý ty květiny ještě mají. Vůbec nebudu komentovat úroveň služeb a fakt, že nás po tom, co to zvrtali poslali ještě do jejich druhého obchodu. No uznejte, šli byste?
No a tak skleslí s manželem ruku v ruce odcházíme bez kytice a vydáváme se vstříc západu slunce, směrem centrum, že snad někde jinde pořídíme. Koutkem oka jsem po nějaké době bezmyšlenkové chůze zahlédla maličký stánek s usměvavou paní, která za milého pobrukování urovnává na konci dne překrásné bílé růže. Výsledkem se můžete pokochat na fotografii. Paní nám sice svatební kytici uvázat neuměla, ale růže byly tak krásné, že jsem vzala všechny zbylé co měla a s mojí úžasnou dekorstylistkou Denisou jsme se k tomu postavily čelem.
Při placení mi paní květinářka řekla, že tyhle růže ještě nikdy neměli, že jsou na speciální objednávku a že jich většina dnes ráno odletěla na zahraniční svatbu a že tyhle jim zbyly. Měla ohromný strach, že je už neprodá a že jí tam zvadnou. Prý jsem ji zachránila a udělala ohromnou radost. Chápete to, já prý zachránila ji! Málem jsem ji objala :-)

No a tak se uzavírá jedna kapitola krásných příprav knihy a s velkým očekáváním otevírám druhou... Držte mi prosím palce a moc se těším, jak se vám bude líbit. Tohle je teprve začátek.

Děkuji moc prvotřídnímu fotografovi Davidovi Tureckému z Grove Studia, úžasné dekor stylistce Denise Zemanové a nejmilejší a nejspolehlivější produkční na světě Daniele Salačové.

http://grovestudio.cz/
http://www.desina.cz/

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Pěkně jsem se u toho zapotila :-) ale konec dobrý, všechno dobré.

      Vymazat
  2. Nádherný dort, to květinářství bych něčím praštila, zvrtat takhle někomu skutečně svatbu.( ...na knihu se strašně těším, bude možnost nějaké předobjednávky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji. Ohledne pred objednavky to je spise otazka na me nakladatelstvi Smart Press :) www.smartpress.cz Zeptam se a dam vedet :) Jeste jednou dekuji a preji hezky den. HR

      Vymazat
    2. Tak jsem to zjistila, ano, předobjednávka bude možná, sledujte www.smartpress.cz a po registraci prý dostanete i 15% slevu :-)
      Děkuji za zájem :-)

      Vymazat
    3. Skvělé, já děkuji:-)

      Vymazat
  3. Dobrý den Hanko, dort je překrásný a precizní, jako všechny Vaše výtvory... A ten krajkový dekor je přesně to, co bych chtěla mít na svém dortu - poraďte prosím, kde se dají takové šablony sehnat? Děkuji za tip, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak moc děkuji za milou pochvalu :-) Hezký den, Hanka R

      Vymazat
  4. Pokud by Vám Lenko nevadil zahraniční obchod, skvělý výběr je zde http://www.designerstencils.com/?gclid=CJroo9Hw-bYCFc5a3godUDMACA
    :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dekuji jeste jednou. Najdete Lenko tady http://www.obchudekubalonku.cz/detail.php?zbozi=3635579 Napiste pani Chaloupkove ohledne vasich predstav. Je uzasna a vzdy mi vyjde vstric. I zbozi, ktere nema na sklade mi objedna u svych dodavatelu.
    Ja mam celou sadu vsech peti sablon, ktere do setu patri, ale muzete si je koupit i samostatne.
    Hanka Rawlings

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...