sobota 24. března 2012

Double choc-mint cupcakes


Foto David Turecký

Nevíte ještě, jakou dobrotou byste si zpříjemnili víkend? Mrkněte do dubnového Gurmeta pro inspiraci. Do rubriky cukrárna jsem vybrala další z oblíbených receptů, které jsem objevila na cestách po Austrálii. Kombinace lahodných ingrediencí a jednoduchého designu se vám osvědčí, pokud budete chtít někoho narychlo překvapit. U nás je to hit. Jsme milovníci této osvěžující kombinace.

Pokud se vám nepodaří koupit peprmintová esence (ptejte se v Tescu), doporučuji použít peprmintový likér. Používám Creme de Menthe. Osvědčil se mi i do cheesecaků a dalších dezertů s peprmintovou příchutí. Obsah alkoholu je 22,9% / 500ml (alc/vol). Další možností je přírodní peprmintový extrakt, který můžete koupit například v Candy Store (38ml za 59Kč). 

No a pokud přece jen nejste milovníkem této kombinace, doporučuji vydržet do květnového čísla, ve kterém se s vámi podělím o další lahodný projekt. Tentokrát s hravějším designem. Není divu, že se takřka přes noc stal hitem po celém světě. Uhodnete, o čem je reč?

This is my latest creation for Gurmet. They honestly are mouth-watering and taste as good as they look. Why not surprise somebody special with a yummy present...





12 komentářů:

  1. skvele, velmi rada niekedy vyskusam

    OdpovědětVymazat
  2. Rada vyzkousim :) Jenom se budu muset podivat co to je pepermintova esence a liker-o tom jsem jeste neslysela :)

    OdpovědětVymazat
  3. V Čechách koupíte likér Creme de Menthe značky Monin. Peprmintovou esenci by mohli mít v M&S nebo šikovný obchod je Robertson www.robertson.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ma to nejakou prichut? nebo je to ciste "barva" bez prichute ?

      Vymazat
  4. Gurmanky: Peprmintová esence je bezbarvá a má peprmintovou příchuť, likér je zelený a má také peprmintovou příchuť. Krém ale na zeleno neobarví. Použila jsem trošičku potravinové barvy pro lehký zelený nádech krému.

    OdpovědětVymazat
  5. toto vyzera roypravkovo!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Teď jsem objevila malou mátovou esenci asi za 60 Kč, Tesco-Slávie, mezi věcma k zavařování :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju moc, Julie, to je skvělá zpráva. Pošlu to dál :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...