středa 16. listopadu 2011

Vánoční cukroví pro Gurmet / Hana's Christmas treats as featured in Gurmet magazine


T
Vánoce se blíží a to znamená, že se začínám poohlížet po zajímavých receptech na vánoční cukroví. Každoroční oblíbenou rodinnou klasiku ráda vždy obohatím o nějakou tu novinku. V prosincovém Gurmetu se s Vámi podělím o tři oblíbené rodinné recepty, které máme u nás doma natolik rádi, že si je pečeme nejen o Vánocích ale i v průběhu roku.
T
Pokud hledáte něco svěžího a nového, čím byste chtěli překvapit na vánoční tabuli a zároveň u toho nechcete strávit věčnost (a věřte, že takové cukroví opravdu existuje) vyzkoušejte jednoznačně nepečené citronovo-kokosové medailonky. U nás děláme vždy hned dvojí dávku :)
T
Mandlové cookies si oblíbí hlavně Vaše děti a vyřádí se i u zdobení.  
T
No a pokud hledáte něco opravdu nevšedního, něco, čím byste třeba mohli i své blízké obdarovat, pak doporučuji krásně vláčné cupcakes z bílé čokolády a makadamovými ořechy zdobené fondánem. U nás je to velmi oblíbený dárek pod stromeček.
T



18 komentářů:

  1. Hanko, je to nadhera! O cupcakes (u me opet s marcipanem misto fondanu) se po uspesne premiere s mud cakem, urcite pokusim :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuju moc. To je super, Lucko, ze vas potahovani tak chytlo. Dort byl urcite slozitejsi, jsem si jista, ze Vam cupcakes pujdou jedna basen :) Drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem naprosto ohromena! Jsem tu dnes poprvé a moc mě mrzí, že workshop je už obsazen. Doufám, že bude brzy další!
    Chtěla bych se zeptat, kde se dají sehnat vykrajovátka na sněhové vločky? Jsem si jistá, že bez nich nemůžu dál existovat.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju moc,Veroniko. Nebojte, workshop určitě není poslední. Vykrajovátek na sněhové vločky různých stylu a velikostí mám mnoho. Krásné vypichovače mám z obchodu s potřebami pro cukráře (prodávají se v sadě ve čtyřech velikostech), pěkná vykrajovátka mají i v domácích potřebách (to jsou spíše jednodušší tvary vloček), ale rozkošné jsem koupila například i v papírnictví v potřebách pro scrapbooking či v uměleckých potřebách. Záleží, které přesně myslíte. Například ty sněhové vločky na vánočních cupcakes jsem vyrobila raznicí koupenou v papírnictví, neboť výsledné vločky jsou krásně jemňoučké a realistické. Ještě jednou děkuji a budu se těšit na shledanou na nějakém z dalších worksopu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naozaj krásne :) Raz aj ja vyskúšam spraviť :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuju, Domi :) Držím place, ať se povedou.

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt nádhera! Našla jsem tyhle stránky díky odkazu z Gurmetu na Facebooku. Nemáte tam Hanko své stránky? To by bylo bezva. Novinky by na mě vykukovaly na hlavní stránce, v tomhle je FB výhodný:-)
    Jinak třikát smekám. Dá se u vás objednat dort?
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuju, Šárko. FB stránku pro můj dortíkový blog chystám na začátek nového roku a už se na to těším :) Moc taky děkuju za email a těším se naviděnou na nějakém z dalších workshopů.

    OdpovědětVymazat
  9. Hanko, prosím vás zrovna jsem v procesu přípravy vašich nepečených zlatých medailonků z Gurmetu. Jenom si chci ověřit množství cukru a másla na polevu. Skutečně je to jenom 15g másla a 400g cukru? Děkuji a přeji hezké svátky. Zuzka

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den Zuzko, ano, je to přesně tak. Mám to vyzkoušené a vždycky to tak dělám v tomhle poměru. Hlavně si nechte hodně změknout máslo a nezapomeňte na citrón :) Pokud máte doma rádi více polevy, můžete si udělat i dvojí dávku, záleží, co Vám více chutná.
    Dvojí dávku byste také mohla potřebovat, pokud byste si dala podklad ze sušenek na velký plech a měla ho hodně natenko a tím pádem na větší ploše. Záleží, jak tlusté nebo tenké chcete medajlonky mít.
    Ať Vám chutnají, u nás je to nejoblíbenější cukroví, které chystám i přes rok :) Krásné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  11. Dekuji a take preji krasne svatky a stastny novy rok :)

    OdpovědětVymazat
  12. Congratulation, you deserve it, the cupcakes are my favorite, they look so perfect, I wouldn’t know what to do eat them or just stare at how pretty they look! Your have an awesome blog by the way and I am a new follower! Hope you will like my blog and follow back!

    Pop Culture&Fashion Magic

    OdpovědětVymazat
  13. Thank you very much, Sara, that's very kind of you. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Hana,

    Just stumbled across your amazing revamped blog! It's been a while since I last checked it out and apparently a lot's been happening while I've been away! So impressed with the workshops and Gurmet collaboration. Well done on following your passion.

    Sending you best wishes for your continuing cake success from wintery London,

    Laura x

    P.S. Will you be making any London 2012-themed cakes this coming summer? If you need to visit the city for inspiration, you know where you can always find a place to stay! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Hi Laura,

    So lovely to hear from you again and many thanks for your kind words. Cooperating with Gurmet has been amazing and there's more to come soon :)
    What a great idea - 2012 themed cake.
    Stay well and hope to catch up soon.
    Ahoj,
    Hana xx

    OdpovědětVymazat
  16. No, zkoušeli jsme to udělat a zdaleka to nemáme tak hezké, jako Vy, Hano. Ať Vám jde práce od ruky, jako doposud!

    OdpovědětVymazat
  17. Moc dekuju za prani i za pochvalu :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...