úterý 22. června 2010

Strašidelné mini dortíky/Little monsters mini cakes


I když máte práce nad hlavu a nevíte kam dřív skočit, narozeniny Vašich malých ratolestí opomenout prostě nemůžete. Na složitý dort nemáte čas a nevíte, co si počít. Já jsem se k tomuto problému postavila čelem. Nechala jsem se inspirovat mojí oblíbenou Debbie Brown a vytvořila jsem tahle rozpustilá strašidýlka.

Mají hned několik výhod. Oslavenec si může vybrat a ještě může obdarovat své kamarády, kteří přijdou na oslavu. Navíc jsou tyto efektní dortíky velice jednoduché a budete je mít hotové cobydup. Každý tento malý dortík v sobě skrývá šťavnatý korpus z bílé čokolády, ale můžete použít klidně piškot nebo jakýkoliv jiný korpus, který jen seřízněte do požadovaného tvaru. Aby Vám menší porce nevysychaly, pořádně prosirupujte každý kousek zvlášť. Dortíky tak zůstanou krásne vláčné.

V létě nedoporučuji máslové krémy, které by se pod fondánem mohly zkazit. Ideální je tzv. ganache, které používám na všechny dorty. Stačí rozpustit kvalitní čokoládu podle vašeho výběru se smetanou. Dort se tím krásně uhladí a fondán na něj přilehne jako by nic. Nechte ganache na dortu nejprve pořádně zatuhnout a pak jen fondán přilepte trochou sirupu nebo vody a vyhlaďte všechny záhyby a překlady. Jak na to, aby nebyly vidět?

V Planet Cake jsem se naučila mnoho šikovných triků, které mi zdobení vždy ohromě usnadní. Tady je jeden trik pro Vás přímo z dílny Planet Cake. Strašidýlka uhlaďte tuhou fólií, která se používá na zpětné projektory - samozřejmě použijte novou. Dostanete je v papírnictví. Proč vyhladit fólií a ne hladítkem jako u normálního dortu? Fólie je pružnější a bude Vám lépe kopírovat tvar strašidla. Záhyby budou ty tam.

Tak teď už jen ať mají u Vás strašidýlka takový úspěch, jako měly u nás. 

I have been really busy lately. Most of you will probably agree with me that it is almost impossible to celebrate someone's birthday without a birthday cake. But what if you don't have time to make one? An absolute disaster for someone like me who loves baking and cake decorating. I had to put my thinking cap on and here is what I came up with. When I saw Debbie Brown's mini monster cakes I thought it was exactly what I needed. It was a perfect solution. They are very easy to make, yet they are very effective. I had so much fun making them and I'm sure you'd love the reaction of the little ones... So, next time you don't have time to make a birthday cake, go for the mini monster cakes.

4 komentáře:

  1. How charming!!! I especially like the little orange guy---the set of the chin, the tilt of the eyes, and that perfect up-to-the-dimples smile.

    As we've always said in the South, "He's up to Sump'n."

    OdpovědětVymazat
  2. Hi Rachel,

    Really good to hear from you again.

    Funny you should say that; the orange one is our favourite too... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je něco :-) Jste moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, moc Vám děkuji.

    Hana :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...