neděle 22. května 2011

Svatební dort s orchidejemi a kalami / Cymbidium orchid & Arum lily wedding cake





 
Svatba na jednom z nejkrásnějších hradů v zemi si zajisté zaslouží nevšední svatbení dort. Cukrové květiny jsem vyrobila podle přání nevěsty tak, aby se odrůdou hodily ke svatební kytici. Fondán pod sebou ukrývá náplň z belgické bílé čokolády korpus z bio vanilky podle oblíbeného australského receptu.

Nezbývá než popřát novomanželům mnoho štěstí a radosti do jejich společného života.

I was so excited to make this wedding cake. Not only because I love making sugar flowers, but also because it travelled to an amazing wedding venue, one of the most beautiful castles in the Czech Republic.  Neither of the newlyweds like dark or milk chocolate, so we opted for white chocolate mud cake with Cointreau liqueur filled with white chocolate ganache. The sugar flowers on the cake match the flowers in the bride's bouquet.

Congratulations to the newlyweds!

18 komentářů:

  1. Hana,

    Everything you create is worthy of display in a castle. This one is simply stunning.

    And sounds totally scrumptious. Brava, as always.

    rachel

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera !!!!! Kytky jsou jak živý. Do tohohle skvostu je škoda říznout ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, opravdu. Jen tak pro zajímavost: kolik času zhruba zabere výroba takového dortu?? A předpokládám, že časově nejnáročnější jsou právě ty květiny? Až já jednou něco takového taky zvládnu....nebo aspoň něco trošku podobného :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera!ty orchideje bych nerozeznala od originálu!:)

    OdpovědětVymazat
  5. To Janthalea:
    Ano, je to přesně tak, nejvíce práce dají ty květiny. Každý okvětní lístek je navazovaný, sušený a stínovaný zvlášť a pak se vše vyvazuje a aranžuje. Jen na květinách jsem pracovala jeden celý den, když nepočítám přípravné práce. Za ten výsledek to ale stojí, kór, když je takováhle odezva. Moc děkuju :)) Hana

    OdpovědětVymazat
  6. Okouzlující, něžné a sázím boty, že i báječně chutné! Hned bych se vdávala, už jen pro ten dort by to stálo za to :-). Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc za hrejivy komentář. Úplne vidím, jaky bychom vymyslely dort pro Vás Vivi, klasicky vintage design s prodlouzenym kulatym korpusem ve smetanove a staroruzove krajce s velkou květinou na vrch na nejakem stylovém podstavci... :) uz cítím vůni mletych mandli a nasekane čokolády.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle chci na svoji svatbu...to je úžasné!

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda, ze moje svatba je v nedohlednu, alespoň co se dortu týká, tak bych měla jasno - jedine od vás, byl by to skvost celého dne :)) vypada nádherne a mate můj velký obdiv!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...