neděle 1. května 2011

Minnie Mouse Cake


 Tak tady je slibovaný celý dort. Dorty v podobě dárečku s mašlí dělám moc ráda. Tento design je variací na populární exploding stars cake design od Planet Cake. Hvězdy jsem nahradila puntíky a z balíčku na malou oslavenkyni vykukuje místo číslice roztomilé jedlé překvapení. Svíčky ráda zapichuji do fondánu na podložku před nebo vedle dortu, aby nerušily celkový pohled na dort a jeho kompozici. Stačí je lehce přilepit kapkou cukrářského lepidla nebo vody a nechat zaschnout. Drátky jsem použila stejné, co používám na výrobu jedlých květin. Jsou ideální.


Here we go. This is the promised Minnie Mouse polka dot cake I made for my little niece's Birthday. The design is inspired by the exploding stars cake by Planet Cake. I just swapped the stars for polka dots and decorated it with the Minnie Mouse figurine I made in advance. Parcel shaped Birthday cakes are my favourite. Although they are quite simple, they are very effective.

7 komentářů:

  1. Teda, ten je! Přála bych si, aby mi byly znova tři - tohle dostat na narozeninovou oslavu, všechny kámošky v okolí by zezelenaly závistí.)

    OdpovědětVymazat
  2. A cake and a beautifully-beribboned present all in one!! And that's quite a girl you've got bursting forth from the paper, as well. You have an uncanny gift for giving your little creatures and people the most amazingly real little faces and expressions, with every detail perfect.

    Even the little eyebrows convey, "Surprise!! I'm so glad to be here on your birthday!"

    Your talents never fail to amaze me. I'm always just enchanted by your charming creations, and I cannot imagine having such a spectacular cake for a birthday.

    Your little one must have been simply delighted, and I know her parents were so happy with this lovely gift for their Birthday Girl.

    It always makes me smile when I see your name pop to the top of my sidebar, and it's always worth the wait.

    Just stunning!

    rachel

    OdpovědětVymazat
  3. Dear Rachel,

    How lovely to hear from you again. Thank you so much for stopping by. Your comments always warm my heart as did my little niece's expression when she saw the cake :)

    Hope to have more cake creations for you soon.

    Hana :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    Vaše stránky jsem projela celé snad třikrát za sebou a ještě mě neomrzely. Je až neuvěřitelné ,s jakou napaditostí se úsilně věnujete svému koníčku. Jste pro mě takovou inspirací, že jsem si sama začala vyhledávat bližší informace o pečení a zdobení dortů.
    Můžu mít malý dotaz? Kupujete fondán, či si ho dělate doma z cukru a vody? Vypadá tak bezvadně...

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    moc Vám děkuju za tak krásná slova. Na fondán mám mnoho receptů, ale nikdy bych se do něj sama doma nepouštěla a to hned z několika důvodů. Nikdy sama doma nedosáhnete takové kvality a konzistence, jako bude mít kupovaný profesionálně vyrobený fondán. Ale pozor, stejně tak ne každý kupovaný fondán je dobrý a kvalitní, a to myslím konzistencí. Nesmí být moc řidký, aby se nematlal, ani moc suchý, aby Vám nepraskal. Pokud chcete zaručenou kvalitu, je lepší si připlatit za kvalitu. Určitě se Vám to vyplatí. Fondánové dorty člověk nedělá pořád, většinou spíš jako velice krásný dárek pro velice slavnostní příležitost, a tak se nad vyšší cenou snadněji dá zamhouřit oko.
    Ve všech knížkách, ve kterých jsem recept na fondán našla tvrdí to samé. Rádi se o recept podělí, ale nedoporučují výrobu po domácku, protože to nestojí za to, právě kvůli nestálé konzistenci. Dalším důvodem je čas. Příprava fondánu doma je velice časově náročná. Posledním důvodem je finanční náklad. Není to totiž o mnoho levnější.
    A rada na závěr: nejdůležitější pro pěkný, čistý a profesionální vzhled je nejen kvalitní fondán, ale také způsob, jakým si do hladka upravíte dort nebo cupcake pod fondán. Bez toho i sebe kvalitněší fondán nebude vypadat hladce a profesionálně.
    Do začátku doporučuji pracovat s fondánem od firmy Wilton. Ano, je sice dražší, ale konzistencí Vás nezklame. Hlavně hodně propracujte, podsypávat téměř není podřeba. Moučkový cukr by Vám ho mohl rychle vysušit. Podsypat můžete, ale stačí opravdu malinko. Fondán Vám task nebude praskat.
    Přeji mnoho radosti se zdobením a děkuji za návštěvu na mém blogu.
    S pozdravem,
    Hana :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...