tag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post1811906111990247601..comments2023-05-16T13:49:03.606+02:00Comments on Hana Rawlings Cake Design: Chaloupka / Cottage cakeHana Rawlingshttp://www.blogger.com/profile/04145357166227732082noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-63437011945399676652011-08-17T08:22:57.264+02:002011-08-17T08:22:57.264+02:00Děkuju moc Natali :)Děkuju moc Natali :)Hana Rawlingshttps://www.blogger.com/profile/04145357166227732082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-66335106380258212972011-08-17T07:23:00.152+02:002011-08-17T07:23:00.152+02:00Úžasné...šikovné ručičky :)Úžasné...šikovné ručičky :)Natalihttps://www.blogger.com/profile/14056367663575740285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-66416501412834758942011-08-15T11:23:48.090+02:002011-08-15T11:23:48.090+02:00Děkuju :)Děkuju :)Hana Rawlingshttps://www.blogger.com/profile/04145357166227732082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-36760974847384316372011-08-15T11:00:45.200+02:002011-08-15T11:00:45.200+02:00No teda - kam se hrabe perníková chaloupka:-)No teda - kam se hrabe perníková chaloupka:-)Janthaleahttps://www.blogger.com/profile/08296800877486142743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-30922924459225074762011-08-15T10:25:09.020+02:002011-08-15T10:25:09.020+02:00Moc děkuju, Jano, za krásná slova.
Ano, například...Moc děkuju, Jano, za krásná slova. <br />Ano, například na cukrové květiny používám pouze gum paste. Docílíte tak krásnou tenkost opravdového okvětního lístku, což z jiné hmoty neuděláte. Krásně zaschnou a při opatrném převozu se nepolámou. Ale zase z druhé strany, z této hmoty vyrobené ozdoby nejsou kvůli své finální tvrdosti k jídlu, to by hrozil vylomený zub. Platí to i u pastilage. Zůstanou Vám ale zase na památku. <br />Na chaloupce je vše z fondánu. Zábradlí jsem nakonec kvůli převozu vyztužila fólií, ale šlo by udělat z gum paste nebo z pastilage. Chtělo by to ale tak týden předem, aby v téhle vlhkosti mělo dostatek času zaschnout.<br />Souhlasím, že čas věnovaný přípravě je důležitý a rozhodně se vyplatí. Nemůže Vás pak nic moc zaskočit a to je v boji s časem důležité. Aby to nebyl stres, ale zábava s výsledkem, jaký si přeju, používám pravidlo třech dní. Jeden den peču, chystám ganache, sirup a barvím fondán. Další den sirupuji a promazávám korpusy ganache, tvaruji dort do potřebného formátu a nechávám nakonec vše zatuhnout. Takto připravený dort je pak ideálně nachystaný na potahovaní. A to je den třetí. Potáhnu dort a dozdobuji čerstvými či předem připravenými a zaschlými ozdobami.<br />Držím palce na Vaše kreativní tvoření :)Hana Rawlingshttps://www.blogger.com/profile/04145357166227732082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8390487135713224858.post-13636887537511228292011-08-14T22:10:34.759+02:002011-08-14T22:10:34.759+02:00Opet nadhera, tatinek musel mit obrovskou radost. ...Opet nadhera, tatinek musel mit obrovskou radost. Obdivuji Vas smysl pro detail, je patrny na kazdem dortu a preciznost provedeni, napr. naznaceni cihlicek na komine, dlazdice, kliky,....moc pekne. Nejvice prace asi u takovychto dortu pak je v priprave, vse spocitat, aby to v realu dobre vypadalo a take lepeni, v jakem poradi a tak, ze? Samotna prace pak uz musi byt radost. Zminila jste vlhkost, prepravu a krehkost, pouzivate na takove krehke doplnku vzdy jen fondan nebo take napr. gum paste nebo sugar veil (aby to vse vydrzelo)? Mam pred sebou velkou vyzvu, dort k narozeninam pro manzela, tak jste pro mne obrovskou inspiraci a motivaci. Tesim se na dalsi Vase sladka pohlazeni duse i chutovych poharku :-).Jana Pyehttps://www.blogger.com/profile/06521421831755032589noreply@blogger.com